{

Klantcontact Complies met Xelion koppeling Power BI

 

Controller Joyce Wolthuis van ICT-groothandel Complies zocht naar een inzichtelijke rapportage van het telefoonverkeer. Het bedrijf werkt sinds ongeveer een jaar met een telefooncentrale van Xelion. Hieruit kan het bedrijf veel data ontsluiten. “De standaard rapportage geeft ons inzicht in onze bereikbaarheid, maar de informatie uit BI Connect, het programma dat we aanvullend aangeschaft hebben, is, in combinatie met Power BI precies wat wij zochten.”

Complies houdt van korte lijnen en persoonlijk contact

Complies verkoopt ICT aan dealers, winkels en online shops. Ze hebben een groot distributiecentrum in Tynaarlo, tussen Assen en Groningen. “Wij voorzien onze klanten in de basisbehoefte als het gaat om hun voorraad. Daarnaast hebben wij een dynamische voorraad, waardoor we kunnen inspelen op trends en ontwikkelingen.” Elke klant heeft bij Complies zijn eigen accountmanager. “We houden van korte lijnen. Persoonlijk contact met de klant vinden wij heel belangrijk. Het is daarom noodzaak dat onze accountmanagers regelmatig met ze bellen. Om advies te geven, maar ook om onze klanten te wijzen op mooie deals en aanbiedingen.”

Visueel inzichtelijk maken: hoe vaak wordt er gebeld?

De rapportage die men uit Xelion kan halen, is voor Complies niet volledig. Het geeft inzicht in belpatronen, maar het bedrijf wil gedetailleerdere informatie. Joyce is daarom op zoek gegaan naar een systeem dat nog meer rapporteert. “We kwamen uit bij BI Connect, van CC-Experts, een systeem waaruit wij begrijpbare informatie krijgen, die wij eenvoudig om kunnen zetten naar visueel beeld.”

Precies dat stukje informatie

Joyce is zich ervan bewust dat ze niet alle mogelijkheden benut van BI Connect. “Het systeem is veel grootser dan wij gebruiken. We zochten een specifiek stukje informatie, dat hebben we gevonden. Wellicht gaan we de andere functies in de toekomst ook gebruiken. Hoe verder Complies professionaliseert, hoe meer functies interessant voor ons kunnen zijn. Voor nu zijn we blij met wat we eruit halen.”