Adresboek Xelion op vast toestel (LDAP)

De Xelion LDAP server zorgt ervoor dat het adresboek in Xelion toegankelijk wordt voor de vaste IP toestellen. Deze hosted dienst maakt gebruik van de Xelion API om het adresboek uit te lezen en vertaalt dit naar het LDAP protocol zodat de door ons ondersteunde IP toestellen de informatie uit het adresboek kunnen gebruiken.

Ondersteunde toestellen:

Yealink T4x serie
Gigaset N510
Gigaset N720 Pro
Cisco 6800 series
Cisco 7800 series
Cisco 8800 series
Mitel 6800 series

Andere merken / toestellen die LDAP ondersteunen zouden kunnen werken maar zijn niet getest door ViPro services. Daarvoor zijn er ook geen autoprovisioning templates beschikbaar.

 

Werkwijze

Er wordt een gebruikersaccount op de Xelion LDAP beheer portaal verstrekt. Daar staan de beschikbare telefoonboeken voor het betreffende gebruikersaccount. Een nieuw (leeg) adresboek zal gekoppeld moeten worden middels de Xelion API van het betreffende Xelion systeem. Na succesvolle koppeling met de API wordt er een dagelijkse sync tussen het Xelion adresboek en de LDAP server gedaan, waarbij het Xelion adresboek de leidende kant zal zijn. Voor de toestellen die worden ondersteund, worden de juiste LDAP configuratieregels getoond zodat deze via autoprovisioning in het toestel geladen kunnen worden. Het IP toestel is read-only dus er kunnen geen adresboek wijzigingen in het toestel worden gemaakt. Beheer van het adresboek geschiedt altijd vanuit de Xelion softphone of de Xelion beheerders tool.

Kosten

Maandelijkse kosten
Vanaf € 4,95

Op de Xelion Marketplace is de volgende disclaimer van toepassing.