Whatsapp in Xelion voor beter klantcontact

 

Door de integratie van WhatsApp Business in Xelion kunnen organisaties vanaf nu ook via WhatsApp communiceren met hun relaties. Naast inkomende chat, sms en telefonische oproepen is het nu mogelijk om ook inkomende WhatsApp berichten op één centrale plek in Xelion te ontvangen, af te handelen en te beheren. Met één vast nummer waarop alle communicatie voor medewerkers van Sales of Support binnenkomt.

Door integratie van WhatsApp Business in Xelion7 kunnen zakelijke organisaties met een WhatsApp Business account vanaf nu 1-op-1 het gesprek aangaan met consumenten via ’s wereld meest populaire messaging kanaal. Daarmee wordt elk klantcontact dat plaatsvindt via telefonie, webchat, sms of WhatsApp georganiseerd en beheerd in Xeion. Deze aanpak zorgt ervoor dat de service naar bedrijven en consumenten stukken eenvoudiger en doelgerichter wordt.

De integratie leert gegarandeerd makkelijker en beter klantcontact van sales en support medewerkers met hun klanten op. Met de integratie van Xelion met WhatsApp Business kunnen Xelion gebruikers hun eigen WhatsApp Business Account koppelen aan de Xelion klantcontactfuncties. Agenten kunnen dan WhatsApp berichten ontvangen en direct ook vanuit Xelion een reactie terug sturen. De conversatie die vervolgens ontstaat wordt hierbij centraal in Xelion vastgelegd. Omdat Xelion ook integratie naar CRM applicaties ondersteunt, kan de informatie en contacthistorie die centraal is vastgelegd optimaal in kaart worden gebracht en geanalyseerd worden. Hierdoor kunnen organisaties hun klanten makkelijker en beter te woord staan en hun service levels beter monitoren.

Het registreren en bestellen van de koppeling kan via de bestelportal van CM.com.
Ga naar de knop BESTELLEN rechtsboven en activeer,
Het activeren in Xelion is eenvoudig. Nadat de registratie is verwerkt zal CM.com een API-sleutel verstekken die wordt geactiveerd door de beheerder van de Xelion tenant die je gebruikt. Ook voor het vaste telefoonnummer waaronder je bereikbaar wilt zijn voor Whatsapp berichten wordt door de beheerder ingevoerd.

De integratie van Whatsapp wordt ondersteund in Xelion versie 7.3 en hoger.

 

Kosten

Maandelijkse kosten per nummer
€ 99,- (Whatsapp Business
Essential abonnement)

Op de Xelion Marketplace is de volgende disclaimer van toepassing.